,, Випуск ’87 – изложба след 13140 дни“

На 4 август от18.00 часа в галерия „Серякова къща” се откри изложбата ,, Випуск ’87 – изложба след 13140 дни“ на учениците от випуск 1987 г. на НУПИ „Проф. Венко Колев“ гр. Троян

Събитие е емоционална среща след 36г. или 36г. по 365дни, едни неусетно отминали 13140 дни! Участниците в изложбата са хора, които продължават да творят в сферата на скулптурата, живописта, керамика, дърворезба и иконопис.

Този випуск е първият, в който има три класа А, Б и В, с класни ръководители: покойната вече Елена Понева, Ели Недялкова, а в областта на скулптурата д-р Цветанка Цонева. Наред с общообразователните и специални предмети, в програмата им са били заложени дисциплини като анатомия и физиология на човешкото тяло, комбинаторика, начална педагогика,психология, естетика, кръжоци по малка пластика и фотография. Това без съмнение е оказало благотворно влияние на кариерното развитие на учениците, тъй като повечето от тях са с добра житейска реализация. Сред тях има професор по финанси в ,, Стопанска академия“ гр. Свищов, доцент – доктор в катедра компютърни технологии в Русенския университет; главен уредник на Художествената галерия към регионален исторически музей гр. Враца, както и доказали се творци в други държави. Разбира се, не всички са продължили да се занимават с изкуство, но са останали сплотен випуск и до днес.

В изложбата със свои творби в различни жанрове ще участват десет автори – Красимир Кунчев, Силвия Антонова, Теменужка Павлова, Алцек Маджаров, Даниела Кнежевич, Петя Хасъмска, Румяна Живкова, Петьо Петров, Ваня Минчева и Милен Василев.

Да събере и организира творците успя художничката Петя Хасъмска, която живее в Атина и от тази година е член на Юнеско.

 

 

 

 

afish

Снимки от изложбата

Снимки от откриването