Изложба живопис и скулптура

на  Руми Живкова, Диана Тончева и Олга Ваткова

На 10-ти декември 2021 г. от 17.30 часа се открива изложба живопис и скулптура на три художнички от Плевен – Диана Тончева, Олга Въткова и Румяна Живкова

Диана Тончева е родена в гр. Плевен, където завършва Математическа гимназия. По професия е инженер, но скулптурата е детската и любов. Започва да се занимава сериозно с това през 2012г.

Олга Ваткова е родена през 1968 г. в едно малко градче Чусовой, Пермска област, Русия, и от дете се занимава с изобразително изкуство. През 1993 г. завършва  Държавния университет в Алмата, Казахстан, със специалност «Учител по изобразително изкуство и чертане». През 2000 г защитава научната степен «Доктор» по педагогика в г.Челябинск, Русия. Дипломиран психолог е от 2015 г. От същата  година  живее в Плевен, където се възражда любовта й към рисуването.

Румяна Живкова завършва ССХУПИ – гр.Троян през 1987 г. Занимава се с живопис и иконопис. Рисува икони върху щраусови яйца. Художничката не спира да твори, въпреки че завършва икономическо образование в Стопанска Акадамия „Д.А. Ценов” в Свищов и се реализира като собственик на сватбена агенция. През 2020 г видяхме нейната самостоятелна  изложба в галерия „Серякова къща”.

 

Изложбата ще продължи до 10 януари 2021 г.

 

 

 

Видео от изложбата

Снимки от изложбата

афиш
Музикална видеоимпресия с творби