„Пътят на любовта“ – изложба живопис на Тасим Кадрия от Северна Македония

На 4-ти август 2022 г. от 18.00 часа, в залите на етаж 1 на галерия “Серякова къща” се откри изложбата “Пътят на любовта” на художника Тасим Кадрия от Македония.

Tасим Кадрия е роден на 1 август 1961 в Слупчане, Република Северна Македония

Завършва основно образование в ОУ “Јета е ре” в родното си село, средно образование – в гимназия “Гоце Делчев”, гр. Куманово

През 1982 година започва да следва във Факултета за Изящни изкуства, Скопие

През 1984 се дипломира в Педагогическата академия на университета “Свети Климент Охридски”, гр. Скопие, в класа на проф. Ристо Калчевски

През 2008 година  завършва второ висше образование във Факултета по изящни изкуства към Академия “Свети Климент Охридски”, гр. Скопие, в класа на проф. Рубенс Корубин. От 1984 година до днес Тасим работи като учител по изобразително изкуство в ОУ “Фаик Коница” село Слупчане. Преподава ежедневно на групи от 15 – 20 деца, като планира, организира, редактира и оценява съдържанието на програмата, по която преподава, обяснява и демонстрира разнообразни техники: масло, акварел и фотография.

Художникът има десетки самостоятелни и общи изложби, много от тях неслучайно са в България, за която той казва,че истински я обича.

Очакванията са му неговата изложба „Пътят на любовта” през август в Троян да се превърне в културен и приятелски мост между България и Македония.

Видео от изложбата

Снимки на творбите

Снимки от откриването

плакат