Изложба живопис на Добромир Нешев

На 27 февруари 2020 г. от 17.30 часа в залите на етаж 1 на галерия „Серякова къща”  се откри изложба живопис на Добромир Нешев

Добромир Нешев е роден през 1989 година в град Троян. След като през 2008 завършва ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“ в град Ловеч с профил „Немски език“, заминава за град Вупертал, Германия, за да продължи образованието си с Бакалавърска степен и Магистратура в специалностите „Англистика“ и „Изобразително изкуство“. През 2019 година се завръща в родната си България, за да се занимава с живопис професионално.

Още от малко дете се интересува от изкуство и се занимава първоначално с рисунка, а по време на гимназиалното си образование развива по-сериозен интерес към класическото изкуство, и специално към живописта. Още тогава открива в нея безграничен потенциал и красота, което го мотивира и затвърждава решението му да посвети времето си на изкуството.

За него е чест да представи първата си самостоятелна изложба в галерия „Серякова къща“, град Троян, където ще видите картини на разновидни теми от началото на заниманията му с живопис до сега. Жанровото разнообразие в изложбата ще е богато – включени са пейзажи, натюрморти, фигурални композиции, портрети, отразяващи както естетическите възгледи на автора, така и личните му художествени вкусове и симпатии, представени в светлината на дългогодишно развитие, но и контрастиращи един на друг във времето.

Неговата творческа реалност е вдъхновена от многовековната традиция на живописта и нейното развитие. Основни водачи за него са духът на старите майстори и техните уроци. От тях научава голямото значение на търпението и техническото познание, които старателно освоява като главни инструменти в художествения си арсенал. Според него те са безгранично необходими за осъществяване целите на изкуството – представянето по разбираем начин на човешките познания и чувства, възникнали в резултат на наблюдение, било то външно или вътрешно.

Снимки от изложбата