„Мигове“ – изложба живопис Руми Живкова

 

На 20 февруари 2020 г. от 18.00 часа в залите на Етаж 2 на галерия „Серякова къща” се откри изложбата „Мигове” на художничката Румяна Живкова от гр. Плевен.

Румяна Живкова е родена на 30 ноември 1968 г. и завършва средното си образование  в ССХУПИ, Троян

Художничката не спира да твори, въпреки че завършва икономическо образование в Стопанска Акадамия „Д.А. Ценов” в Свищов и се реализира като собственик на сватбена агенция.

Участвала е в националните изложби – “Лудогорие” в Разград, “Еротично” – в Бургас и изложба на Алианц България. Много са и нейните участия в общи и групови изложби на плевенските художници.

Досега е реализирала две свои самостоятелни изложби в Арт център Къща на художниците – Плевен, където нейните платна заинтригуват интелектуалната публика.

От 2002 г. до момента художничката рисува и православни икони ,освен върху дърво, също така и върху  щраусови черупки. Всяка година тя участва с дарение на икона върху черупка на щраусово яйце, към Фондация „Свети Иван Рилски” – България, в Плевен и София, също така и към  Фондация  „Свети Георги” в Бостън.

Изложбата, озаглавена „Мигове” в галерия „Серякова къща” ще бъде нейната трета самостоятелна изложба.

Желанието й да покаже свои творби в Троян е свързано с факта,че тя е учила тук и иска да покаже с какво се занимава в момента, да се срещне със стари приятели, учители и колеги.

Изложбата ще продължи до 22 март.

Видео от изложбата