Изложба на ученици от НУПИ „Проф. Венко Колев“

На 19-ти ноември от 18.00 часа в галерия „Серякова къща” се откри изложба на 12-ти клас на Националната гимназия за приложни изкуства. В нея ще видим живопис, керамика, рекламна графика, рисунки и фотоси, изразяващи мислите и чувствата на млади, дръзки и вдъхновени личности . Ще се насладим на таланта на поредния випуск на училището и техния класен ръководител Дияна Минева .

Без излишна показност, без фалшива престореност на изказа, а честно с много чувство и естетика изложбата ще ви завладее, ще ви даде повод за размисъл и ще ви отнесе в света на новото поколение художници, израснали в Троянския балkан. 

Изложба на ученици от НУПИ се организира за пореден път в галерия „Серякова къща”.  Това е начин бъдещите художници да изразят чрез своите творби мислите и преживяванията си пред по-голяма аудитория, с очакване,че това ще се превърне в основа на техни по-нататъшни културни прояви.

Изложбата беше открита с музикалните изпълнения на  двама от участниците в нея – Михаел Георгиев (китара) и Станислав Кордоловски (флейта).

 

 

Снимки от изложбата

Снимки от откриването

Откриване на изложбата – видео

Видеоимпресия от изложбата