Виртуална пролетна изложба

Традиционната Пролетна изложба на Дружеството на троянските художници се откри на Велики четвъртък от Страстната седмица и в нея както обикновено неговите членове представят своите най-нови творби.

Този път обаче, поради мерките на извънредното положение, ще можете да я разгледате единствено в уебсайта и фейсбук страницата на галерия „Серякова къща”.

Идеята за това изложбата да бъде представена виртуално, е на художника Милко Тодоров, а ръководството на Дружеството призова своите членове да участват, макар и онлайн, с творбите, подготвени за изложбата.

„Нека си отпразнуваме нашия празник дори без духова музика и да стоплим душите на всички хора, зажадняли за изкуство и красота.”- беше посланието на организаторите в лицето на Ралица Йовкова, зам. председател на ДТХ.

В изложбата ще вземат участие 25 художника с почти 70 творби.

Освен, че ще могат да бъдат видяни, галерия „Серякова къща” ще осигури възможност творбите да бъдат закупувани, като за повече информация може да отправите запитване  във фейсбук страницата на галерията ; на е-мейл адрес: art@seryakovagallery.bg или на телефони 0670 62877; мобилен 0887231250

Напомняме, че откриванията на пролетните изложби в галерия „Серякова къща” винаги са били своеобразен празник за малкия ни град. Днес, когато времената са изключително трудни за хората на изкуството, тази „необичайна” виртуална изложба е жест на внимание към всички почитатели на троянските художници.

Видеоимпресия от изложбата