На 19-ти септември от 17.30 часа в галерия „Серякова къща”беше представена новата книга със стихове на професор Цочо Бояджиев.

„Книга на разкаянията и утешенията” е издание на издателство „Жанет 45”, което е съорганизатор на събитието.

Троянецът Цочо Бояджиев е  един от водещите български учени хуманитаристи, философ, преподавател по история на античната и средновековната философия. Член е на Международното общество за изследване на средновековната философия (Лувен) и на Европейската академия на науките и изкуствата (Виена). Автор е на редица студии и монографии, учебни помагала, съставил е няколко антологии и сборници с философски текстове. Учредител е на Института за изучаване на средновековна философия. Превежда от латински, старогръцки и немски.

За неговата нова поетична книга Илко Димитров пише: „Това не се случва често, случва се твърде рядко в писането на поезия – мъдростта да провижда през едно безкрайно внимателно, будно око, да се надвесва през него и да нахлува в теб, изпълнен с живот.”

През 2018-та година, галерия „Серякова къща” отново представи проф. Цочо Бояджиев, но в ролята му на фотограф и автор на изложбата „Портрет на един град”, посветена на 150 години Троян.

Цочо Бояджиев е безспорно една от големите личности на нашето време. Всяко докосване до различните му светове е богатство. На поредната среща с поета в Троян ще присъства и неговия близък приятел, фотографът Николай Трейман.